Javni razpis za izbor del, ki bo predstavljen na 8. trienalu sodobne umetnosti v Sloveniji – U3 v Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Glavna tema Trienala sodobne umetnosti v Sloveniji 2016 je razširjeo pojmovanje kozmosa. Selektor razstave bo Boris Groys, umetnostni kritik, teoretik medijev, kustos in filozof.

Na javnem razpisu se vabi vse umetnike iz Slovenije, ki bi želeli sodelovati na razstavi, naj pošljejo kratek predlog svojega dela z naslednjo vsebino:
– predstavitev zasnove projekta glede na razpisano temo,
– kratko biografijo,
– seznam najpomembnejših razstav in morebitnih drugih projektov ter osnovno bibliografijo,
– slikovno dokumentacijo svojega dela v zadnjih treh letih,
– kontaktni (elektronski) naslov in telefonsko številko.

Selektor se bo na podlagi predstavitev odločil, katere umetnike bo povabil na razstavo. Moderna galerija bo sodelovala pri realizaciji postavitve v okviru svojih zmožnosti, ne bo pa zagotavljala produkcije posamičnih del.

Rok za pošiljanje predstavitev je 31. december 2015 na elektronski naslov: igor.spanjol@mg-lj.si ali na naslov: Moderna galerija, Windischerjeva 2, 1000 Ljubljana, s pripisom za U3.

Elektronska povezava na stran galerije: http://www.mg-lj.si/si/dogodki/1122/javni-razpis-za-udelezbo-na-trienalu-sodobne-umetnosti-v-sloveniji-u3/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.