DSC_1101

vse fotografije: Aleksandra Saška Gruden

Matej Andraž Vogrinčič v Galeriji TR3 v Ljubljani predstavlja svoje najnovejše delo z naslovom Gmota. Instalacija, ki kot nekaj grozečega obenem pa krhkega (sestavljena je iz več sto steklenih objektov / kozarcev in steklenic) visi sredi prostora nagovarja obiskovalca, da stopi bliže in pod stekleno zaveso ter uzre nenavadno bleščanje in prosojnost gmote nad njim.

DSC_1102

Steklene dele za instalacijo je Vogrinčič naredil v sodelovanju s steklarno Hrastnik kjer je več mesecev preizkušal različne vrste stekla, da bi našel najprimernejšo za realizacijo zamisli. Z njo nadaljuje svoje ustvarjalno raziskovanje v smeri povezovanja s prostorom, njegove vsebinske nadgradnje in obenem reproduciranja („kopiranja“ in kopičenja) predmetov. Ustvarjalec skozi povezovaje in prepoznavanje prostora preko instalacije temu dodaja nove možnosti branja in gledalcu ponudi, da z lahkoto vzpostavi drugačen – razširjen dialog s prostorom.

DSC_1097

Instalacija Gmota bo v Galeriji TR3 na ogled do 18. septembra 2015.

Saška Gruden

DSC_1096

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.